Τόσο… όσο είναι οι πιέσεις που δέχεται μέχρι τώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε από τη μία να μην απειλούν τις 900 μονάδες και από την άλλη να μην επιτρέπουν στις περιορισμένες αγοραστικές δυνάμεις να αλλάξουν την αρνητική εικόνα στο ταμπλό. Μια εικόνα που συντηρείται περισσότερο από την απουσία των αγοραστών και λιγότερο από την αποφασιστικότητα των πωλητών, ενώ οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου σε επίπεδο τίτλων είναι αυτό που ξεχωρίζει. Άλλωστε, και η παρουσία του γενικού δείκτη στις 904 μονάδες με απώλειες 0,11% μαρτυρά αυτήν την ισορροπία δυνάμεων.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, οι αγοραστές δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο στα επίπεδα κοντά στις 910 μονάδες, ένα επίπεδο που έχει ταλαιπωρήσει ήδη την αγορά το τελευταίο πεντάμηνο. Και είναι ένα επίπεδο που απλώς αποτελεί το σκαλοπάτι για τα επόμενα δύο έως τις 930 μονάδες, τα οποία επίσης πρέπει να διαπεραστούν εάν ο γενικός δείκτης θέλει να σπάσει την πολύμηνη συσσώρευσή του.

Βέβαια, οι υποστηρικτικοί καταλύτες για ένα θετικό σενάριο υπάρχουν στην ελληνική αγορά, αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει το εύθραυστο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ενόψει μάλιστα και της συνεδρίασης της Federal Reserve στις 21-22 Σεπτεμβρίου, για την οποία οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα αποφασίσει να επιβραδύνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων της ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ με το -2,10% που καταγράφει ασκεί πιέσεις στην αγορά, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Jumbo, Aegean και ΕΥΔΑΠ. Ήπιες είναι και οι πιέσεις σε Alpha Bank, Titan, Coca Cola, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εθνική και Πειραιώς.

Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ με το +1,52% και η Τέρνα Ενεργειακή με το +1,02% στηρίζουν την αγορά, όπως και τα μικρά κέρδη σε Eurobank, Motor Oil και Μυτιληναίο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών