Να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές όμως να έχουν τον πρώτο λόγο στην πλειονότητα των τίτλων που έχουν κάνει πράξη, αλλά και που εμφανίζουν πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Πράγματι, ο όγκος στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης κινήθηκε κάτω από τα 2 εκατ. τεμάχια, παραπέμποντας περισσότερο στην επιφυλακτικότητα των πράξεων παρά στην κυριαρχία των διορθωτικών τάσεων σε μια αγορά που ακολουθεί την πλάγια κίνηση πέριξ της ζώνης των 900 μονάδων την τελευταία εβδομάδα.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ο γενικός δείκτης κινείται μεν με απώλειες 0,37%, αλλά δείχνει διαθέσεις να κρατήσει τις 903 μονάδες, τη γραμμή δηλαδή του κινητού μέσου των 30 ημερών, ο οποίος συντηρεί σε ισχύ το ανοδικό βραχυπρόθεσμο σενάριο. Και μπορεί νωρίτερα να βρέθηκε ακόμη και στις 900 μονάδες, αλλά ενεργοποιήθηκαν επιλεκτικά οι αγοραστές και κράτησαν το ψυχολογικό όριο για δεύτερη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πάντως αυτό που επισημαίνεται και από τα πρωινά σχόλια των εγχώριων αναλυτών σήμερα, ο τόνος στο ΧΑ δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα και από εκείνον που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, οι οποίες αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Αυτά τα στοιχεία προφανώς θα επηρεάσουν και τις προσεχείς αποφάσεις της Federal Reserve για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, το QE, ενώ δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσουν το tapering, ήτοι τη σταδιακή μείωση των μηνιαίων αγορών τίτλων.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα πρόσημα στο ταμπλό είναι ευμετάβλητα, με τις πιέσεις να εντοπίζονται στην «τριάδα» Jumbo, Titan και Ελλάκτωρ, οι οποίες εμφανίζουν τις υψηλότερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις και στις τράπεζες, όπως και σε ΟΤΕ, Motor Oil και Μυτιληναίο, με ελάχιστες στηρίξεις από τα οριακά κέρδη σε Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών