Υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων COVID-19 στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν της Κίνας, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας, με τις αρχές να οδηγούνται στην άμεση λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων ταξιδιωτικών περιορισμών, προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Σε μόλις τέσσερις ημέρες, έχουν αναφερθεί συνολικά 102 κρούσματα σε τρεις πόλεις της επαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της Ξιαμέν, που αποτελεί τουριστικό και συγκοινωνιακό κόμβο, με 5 εκατομμύρια πληθυσμό. Μάλιστα η συγκεκριμένη πόλη κατέγραψε χθες 32 κρούσματα έναντι μόλις ενός μια μέρα νωρίτερα.

Η τελευταία έξαρση κρουσμάτων σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου μέχρι τον Αύγουστο πλήττοντας τους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας και των μεταφορών.

Η ανάλυση των πρώτων κρουσμάτων, που σημειώθηκαν στην πόλη Πουτιάν της Φουτζιάν, δείχνει ότι πρόκειται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Οι πρώτες αλυσιδωτές επιπτώσεις δηλώνονται ήδη: όλοι οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας από την Ξιαμέν που είχαν επισκεφτεί την Πουτιάν, έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, όπως δήλωσε στέλεχος της συγκεκριμένης εταιρείας στο Reuters, διατηρώντας την ανωνυμία του

Lockdown

Πουτιάν και Ξιαμέν κήρυξαν lockdown σε περιοχές υψηλότερου κινδύνου, διέκοψαν τα διά ζώσης για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια, έκλεισαν κινηματογράφους, γυμναστήρια και μπαρ και απαγόρευσαν τις μετακινήσεις εκτός πόλης, παρά μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους.

Ο πρώτος ασθενής στην Ξιαμέν ήταν πολίτης που είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα στην Πουτιάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Γνωστή για τον ήπιο καιρό και τον χαλαρό τρόπο ζωής, η Ξιαμέν είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη χώρα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ξιαμέν, Xiamen Gaoqi, είναι επίσης ένας κεντρικός συγκοινωνιακός κόμβος που συνδέει το Γιανγκτσέ με το Δέλτα του ποταμού Περλ. Περίπου το 60% των πτήσεων από και προς το Ξιαμέν ακυρώθηκαν χθες, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Τρία νέα κρούσματα μετάδοσης αναφέρθηκαν επίσης στην κοντινή πόλη Κουατζού, στο αεροδρόμιο της οποίας ακυρώθηκε το70% των πτήσεων.

«Το ένα κύμα μετά το άλλο», σχολίασε διευθυντής τράπεζας στο Ξιαμένα, εκφράζοντας προβληματισμό ότι «τώρα μοιάζει με το νέο κανονικό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα