«Με ικανοποίηση» υποδέχθηκε η αγορά τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ, Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι η αγορά «με ικανοποίηση υποδέχθηκε τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός», καθώς μετά από μια πολυετή πολιτική, όπου η προσαρμογή βασίστηκε στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και της εργασίας, όπως είπε, «σήμερα, επιχειρείται η επιλογή της βιώσιμης ανάκαμψης, μέσω των φοροελαφρύνσεων και της αναμόρφωσης του πλαισίου επιχειρηματικής λειτουργίας, ώστε να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και η παραγωγικότητα στην οικονομία».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ χαρακτήρισε «σημαντικό» το γεγονός ότι «οι στοχευμένες διαρθρωτικές αλλαγές στοχεύουν, παράλληλα, στην τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Και υποστήριξε πως «η αξιοπιστία που έχει κερδίσει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας σχέδιο και υποδομές αποτελεσματικής διακυβέρνησης και επιβραβεύτηκε στις αγορές, υψώνει τον πήχη της αξιολόγησης στην ταχύτητα εφαρμογής των αναμενόμενων πολυνομοσχεδίων, στη διατήρηση του κλίματος εμπιστοσύνης και στη συνέπεια».

Τόνισε, ωστόσο, πως παρότι τα μέτρα και οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι «σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση», υπάρχουν, όμως, και τομείς, όπως τόνισε, όπου η αγορά περιμένει περισσότερα στο μέλλον, όπως σε «χρέη δημοσίου, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κ.α.».

Η ελληνική οικονομία, μετά τα επαναλαμβανόμενα σοκ, «δεν έχει την πολυτέλεια της χαλάρωσης του κυβερνητικού έργου και, κυρίως, δεν θα έχει μέλλον χωρίς την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων», κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.