Σταθερό στο μοτίβο των μοιρασμένων προσήμων σε επίπεδο τίτλων και στις οριακές διακυμάνσεις σε επίπεδο δεικτών παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δέχεται πιέσεις από την πλειονότητα των μετοχών καταφέρνει να παραμένει στη ζώνη πάνω από τις 900 μονάδες. Έτσι και σήμερα ο γενικός δείκτης κινείται στις 905 μονάδες με μικρές απώλειες 0,15%, με τον τζίρο να παραμένει στα 5 εκατ. ευρώ, στο μέσο όρο της χρονικής στιγμής των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Δείτε ακόμα: Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη

Βέβαια, η πλάγια κίνηση σε μια λεπτή γραμμή διακύμανσης δεν μπορεί να παραμείνει επί μακρόν, αλλά στην παρούσα φάση αυτό που επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές είναι αφενός η αναδιάρθρωση της δομής των χαρτοφυλακίων, δεδομένου ότι οι επενδυτές έχουν σταδιακά και μια καλύτερη εικόνα των επιδόσεων των εισηγμένων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά και η αποσαφήνιση των διεθνών συνθηκών που θα επηρεάσουν και τις αποφάσεις των ασκούντων την πολιτική, ιδίως τη νομισματική.

Ωστόσο, το θετικό στην αγορά είναι ότι παραμένει σε ένα μονοπάτι που συντηρείται η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, εκμεταλλευόμενη μέρος της ρευστότητας που εξασφαλίζεται από τις επιλεκτικές διορθώσεις τίτλων. Πράγματι, όπως διαφαίνεται στο ταμπλό, μετά από την ισχυρή άνοδο του των εβδομάδων που μεσολάβησαν από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η διόρθωση έρχεται σχετικά ήπια και με κόστος χαμηλότερο των 30 μονάδων για τον γενικό δείκτη.

Το παραπάνω βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα τα πρόσημα στο ταμπλό να είναι ευμετάβλητα, με τις τράπεζες να είναι σε αρνητικά εδάφη, όπως και ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος, αλλά χωρίς καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 1%. Στον αντίποδα όπως είναι η ΕΛΧΑ με το +3,54% που καταγράφει, όπως και το +1,2% των Jumbo και Βιοχάλκο που προσφέρουν τις στηρίξεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών