Η Walmart επεκτείνει το πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της, προκειμένου να συμπεριλάβει την Ford Motor και την Argo AI, μια start up που δραστηριοποιείται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Οι εταιρείες δήλωσαν την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο της συνεργασία τους θα χρησιμοποιήσουν τα υβριδικά Ford Escape με τεχνολογία Argo AI για παραδόσεις της Walmart στο Μαϊάμι, την Περιφέρεια της Κολούμπια και το Όστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους πελάτες της Walmart να κάνουν παραγγελίες ειδών παντοπωλείου αλλά και άλλων προϊόντων στο διαδίκτυο τα οποία θα τους παραδίδονται με αυτόνομα οχήματα στην πόρτα τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας για αυτόνομη παράδοση σε τρεις νέες αγορές, παράλληλα με την Argo και τη Ford», δήλωσε ο Τομ Γουόρντ, ανώτερος αντιπρόεδρος της αμερικανικής Walmart. «Αυτή η συνεργασία θα προωθήσει την αποστολή μας που είναι να φτάσουμε τα προϊόντα στα σπίτια των πελατών μας με απαράμιλλη ταχύτητα και ευκολία, και με τη σειρά της, θα συνεχίσει να ανοίγει το δρόμο ευρύτερα στην αυτόνομη παράδοση».

Πιλοτικό πρόγραμμα από το 2018

Η Ford και η Walmart χρησιμοποίησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αυτόνομα οχήματα το 2018. Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου λειτουργεί αυτή τη στιγμή οχήματα αυτόνομης παράδοσης με την Gatik και την Cruise, που υποστηρίζονται από τη General Motors. Εκτός από τις συνεργασίες, η Walmart πήρε και ένα (άγνωστου ύψους) μερίδιο νωρίτερα φέτος στην Cruise.

Οι διαδικτυακές παραγγελίες ειδών παντοπωλείου είναι ένα βασικό κομμάτι του Walmart+, του προγράμματος εγγραφής μελών της μεγάλης αλυσίδας λιανικής πώλησης, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Ένα από τα προνόμια του προγράμματος είναι οι δωρεάν, απεριόριστες παραδόσεις ειδών παντοπωλείου στα σπίτια των μελών του δικτύου. Η συνδρομητική υπηρεσία ανταγωνίζεται το Amazon Prime.

Η Walmart, η κορυφαία αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών παντοπωλείου των ΗΠΑ, κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι καταναλωτές έμειναν στο σπίτι και ψώνιζαν τα προϊόντα του ενδιαφέροντός τους από τον καναπέ.

Αύξηση ηλεκτρονικών πωλήσεων

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 79% το τελευταίο οικονομικό έτος, έως και τις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η Walmart δεν έχει αποκομίσει κέρδη από τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, γεγονός που ασκεί πίεση στην εταιρεία να καθιερώσει περισσότερο αποτελεσματικούς και λιγότερο κοστοβόρους τρόπους παράδοσης των παραγγελιών στους πελάτες τους.

Η νέα συνεργασία είναι η πρώτη υπηρεσία επυξηρέτησης που περιλαμβάνει και χρήση αυτόνομων οχημάτων για την Walmart. Ο Μπράιαν Σαλέσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Argo AI, δήλωσε ότι η εστίαση σε τρεις πόλεις θα δείξει «ποιες δυνατότητες υπάρχουν για τις αυτόνομες υπηρεσίες παράδοσης σε μια μεγαλύτερη κλίμακα».

Αρχικά, οι εταιρείες θα αναπτύξουν έναν μικρό στόλο σε κάθε μία από τις τρεις πόλεις, με το σχέδιο να επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Argo AI. Η Argo AI, την οποία κατέχει η Ford από κοινού με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα στις τρεις πόλεις.

Η εμπορευματοποίηση των αυτόνομων οχημάτων ήταν πολύ πιο δύσκολη από ό, τι πολλοί προέβλεπαν πολλοί πριν από μερικά χρόνια. Οι προκλήσεις έχουν οδηγήσει σε ενοποίηση στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Uber Technologies, εγκατέλειψαν την ανάπτυξη συστημάτων για το σπίτι, ενώ άλλες όπως η Zoox πωλήθηκαν στην Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη