Αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Παρόλα αυτά, η γενική πορεία παραμένει πτωτική με την αγορά εργασίας να εμφανίζει σημάδια εξυγίανσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας, την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 332.000 έναντι πρόβλεψης για 322.000 και 312.000 που ήταν μία εβδομάδα πριν,

Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 2,665 εκατομμύρια έναντι πρόβλεψης για 2,740 εκατ.

Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων για τις εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις κινήθηκε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, φτάνοντας περίπου τις 335.750 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή η μέτρηση συμβάλλει στην εξομάλυνση της μεταβλητότητας στα εβδομαδιαία στοιχεία και βρίσκεται σε σαφή καθοδική πορεία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Η συνεχιζόμενη πτώση νέων αιτήσεων υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και οι δυσκολίες πρόσληψης ήταν η μεγαλύτερη επιβάρυνση της αγοράς εργασίας τους τελευταίους μήνες, παρά τις απολύσεις και τις παραιτήσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να διεκδικούν παροχές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώθηκε επίσης.

Από τις 28 Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός των αιτούντων σε κρατικά και ομοσπονδιακά προγράμματα ήταν λίγο πάνω από 12,1 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 180.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η συνολική τάση στο σύνολο των αιτούντων έχει μειωθεί και κατά την ίδια εβδομάδα πέρυσι, οι συνολικοί αιτούντες ήταν πάνω από 30,3 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή