Η Κίνα έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κατά του Covid-19 -πάνω από το 70% του συνολικού πληθυσμού της- ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να μειώσει τα  αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, δόθηκαν συνολικά 2,16 δισεκατομμύρια δόσεις στην Κίνα , δήλωσε ο Mi Feng, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο την Πέμπτη, εμβολιάζοντας πλήρως περισσότερους από 1,01 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το γεγονός αυτό έρχεται σχεδόν 10 μήνες αφότου η Κίνα έδωσε την πρώτη της -υπό όρους έγκριση στο αδρανοποιημένο εμβόλιο από το κρατικό Sinopharm και ξεκίνησε τη μεγαλύτερη εκστρατεία ανοσοποίησης στην ιστορία.

Ακόμη έξι εμβόλια που αναπτύχθηκαν από εγχώριους φαρμακοποιούς και ακαδημαϊκά ινστιτούτα έχουν έκτοτε διατεθεί σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής