Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες και σήμερα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη συνεδρίαση της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ καθώς όλα δείχνουν, θα επιβεβαιώσουν την παράδοση ότι ο Σεπτέμβριος είναι από τους πλέον αρνητικούς μήνες του έτους.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,48% στις 34.584 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -0,91% και στις 4.432 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.043 μονάδες με απώλειες 0,91%.

Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones χάνει 2,25%, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 2% και τον Nasdaq κατά 1,5%.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι η αστάθεια και η μεταβλητότητα θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, λόγω της εποχικής αύξησης της αβεβαιότητας των επενδυτών, της συνεχούς αβεβαιότητας για την πανδημία της Covid 19 και των σημαντικών καταλυτών νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με το Facebook να χάνει 2,2%, ενώ ισχυρές απώλειες σημείωσαν και οι Pfizer με -1,2% και BioNTech με 3,6%, λόγω της απόρριψης από τον FDA των αιτήσεων για ενισχυτική δόση. Απώλειες 2,4% σημείωσε και η Moderna.

Στον αντίποδα, μετοχή της Invesco σημείωσε κέρδη 5%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την State Street, θέτοντας τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα 1,5 τρισ. δολ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα
OT Markets |

Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street ενδυνάμωσαν την αισιοδοξία οδηγώντας τον S&P 500 στην καλύτερη ανοδική συνεδρίαση από τον Μάρτιο. Η τιμή του πετρελαίου κινείται σε νέα υψηλά επίπεδα δημιουργώντας επιπλέον πληθωριστικές πιέσεις.