Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες και σήμερα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη συνεδρίαση της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ καθώς όλα δείχνουν, θα επιβεβαιώσουν την παράδοση ότι ο Σεπτέμβριος είναι από τους πλέον αρνητικούς μήνες του έτους.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,48% στις 34.584 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -0,91% και στις 4.432 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.043 μονάδες με απώλειες 0,91%.

Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones χάνει 2,25%, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 2% και τον Nasdaq κατά 1,5%.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι η αστάθεια και η μεταβλητότητα θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, λόγω της εποχικής αύξησης της αβεβαιότητας των επενδυτών, της συνεχούς αβεβαιότητας για την πανδημία της Covid 19 και των σημαντικών καταλυτών νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με το Facebook να χάνει 2,2%, ενώ ισχυρές απώλειες σημείωσαν και οι Pfizer με -1,2% και BioNTech με 3,6%, λόγω της απόρριψης από τον FDA των αιτήσεων για ενισχυτική δόση. Απώλειες 2,4% σημείωσε και η Moderna.

Στον αντίποδα, μετοχή της Invesco σημείωσε κέρδη 5%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την State Street, θέτοντας τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα 1,5 τρισ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]