Για ακόμη πιο «σφιχτές» συνθήκες στη ροή κρίσιμων για τη βιομηχανία μικροτσίπ κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που διέρρευσαν από τη συνέντευξη του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Κυριακή.

«Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί» υποστηρίζει ο Μάρτιν Ντάουμ, εξηγώντας ότι αυτό επηρέασε την παραγωγή της εταιρείας τόσο στη Γερμανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προφανώς το πρόβλημα των ελλείψεων μικροτσίπ είναι ήδη γνωστό και πολλές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε περικοπές στην παραγωγή τους που θα επηρεάσει και την κερδοφορία τους, τους επόμενους μήνες. Όμως φαίνεται πως το πρόβλημα όσο πάει και μεγαλώνει.

Εξάλλου στο ζήτημα των ελλείψεων έρχεται να προστεθούν και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, που προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό, με αποτέλεσμα και τα αποθέματα των βιομηχανιών να υποχωρούν.

«Υπάρχουν τεράστια αποθέματα από οχήματα που έχουν κατασκευαστεί, αλλά η παραγωγή τους δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς λείπουν ζωτικά εξαρτήματα. Και τα οχήματα αυτά είναι αναγκαία για τους καταναλωτές. Θα θέλαμε να τους τα παραδώσουμε, αλλά δεν μπορούμε, διότι λείπουν τμήματα» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG. Για το λόγο αυτό ξεκαθάρισε πως και η γερμανική εταιρεία αναμένει μείωση των πωλήσεων της μέσα στο τρίτο τρίμηνο.

Θυμίζουμε πως στα τέλη της χρονιάς αναμένεται η αναδιάρθρωση του ομίλου με τον διαχωρισμό της Daimler Truck Holding AG και της μετονομασίας της Daimler σε Mercedes-Benz Group AG. Η αναδιάρθρωση θα δρομολογηθεί μετά και την έγκριση των μετόχων σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τον σκοπό αυτό την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή