Η κατασκευαστική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2021 αυξήθηκε κατά 0,1%, σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα, σε επίπεδο ΕΕ, σημείωσε οριακή μείωση κατά 0,1%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.

Τον Ιούνιο του 2021, η δραστηριότητα στις κατασκευές μειώθηκε κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,4% στην ΕΕ.

Τον Ιούλιο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, σημείωσε αύξηση κατά 3,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 3,8% στην ΕΕ.

Μηνιαία σύγκριση ανά κατασκευαστικό τομέα και ανά κράτος μέλος

Στη ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2021, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, η κατασκευή κτιρίων αυξήθηκε κατά 0,4% ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 1,7%.

Στην ΕΕ, τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 1,8%, ενώ η κατασκευή κτιρίων αυξήθηκε κατά 0,3%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση της παραγωγής στις κατασκευές καταγράφηκαν στη Σλοβενία (-3,9%), τη Ρουμανία (-3,5%) και την Αυστρία (-3,4%). Αντίθετα οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία και τη Σουηδία (+1,3%) και τη Γερμανία ( +1,1%).

Ετήσια σύγκριση ανά κατασκευαστικό τομέα και ανά κράτος μέλος

Στην ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2021, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, η κατασκευή κτιρίων αυξήθηκε κατά 3,8% και τα έργα πολιτικού μηχανικού κατά 0,8%.
Στην ΕΕ οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 4,7% και τα έργα πολιτικού μηχανικού κατά 0,8%.

Η υψηλότερη ετήσια αύξηση της παραγωγής στις κατασκευές παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία (+22,5%), την Αυστρία (+13,6%) και τη Σουηδία (+9,7%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ισπανία (-13,2%), τη Σλοβενία (-8,0%) και το Βέλγιο (-3,8%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων