Στην έναρξη συνομιλιών προκειμένου να βρουν λύση στη μεταξύ τους διαμάχη για τη σαμπάνια συμφώνησαν Γαλλία και Ρωσία, γεγονός που ανακούφισε τις γαλλικές επιχειρήσεις που ανησυχούσαν για την παρουσία τους στη σημαντική ρωσική αγορά.

Θυμίζουμε πως, από τον Ιούλιο, ρωσικός νόμος επιβάλει στους Γάλλους παραγωγούς  να χρησιμοποιούν στα μπουκάλια τους τον όρο «αφρώδης οίνος και όχι «σαμπάνια», δίδοντας μόνο στους εγχώριους παραγωγούς το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη λέξη «Shampanskoye», που είναι το ρωσικό αντίστοιχο της σαμπάνιας.

Η κίνηση της Μόσχας έκανε έξαλλους τους Γάλλους παραγωγούς που ανέστειλαν τις αποστολές σαμπάνιας προς τη Ρωσία, ενώ η γαλλική κυβέρνηση είχε απειλήσει τη Μόσχα με προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Τελικά, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζυλιέν Ντενορμαντί γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter ότι συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λέβιν, να εργαστούν για την εξεύρεση λύσης στη διαμάχη.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα περιλαμβάνει αξιωματούχους και εκπροσώπους της οινοπαραγωγικής βιομηχανίας και από τις δύο χώρες.

Η κίνηση έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας, οι οποίοι παράγουν το διάσημο αφρώδες κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής της Σαμπάνιας στη βορειοανατολική Γαλλία και η ετικέτα των οποίων προστατεύεται σε πολλές χώρες, αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι τις εξαγωγές στη Ρωσία.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βρετανία – Στα σκαριά νέο fund για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Διεθνή |

Βρετανία: Στα σκαριά νέο fund για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Παράλληλα με το νέο fund, η βρετανική κυβέρνηση θα τροποποιήσει τους κανόνες για την προσέλκυση ξένων ομίλων στο έδαφος της, αλλά και για να φέρει εξειδικευμένο, υψηλής μόρφωσης, προσωπικό στη χώρα

Ποιος θα κερδίσει τον «πόλεμο της μπαταρίας»; – Οι παγκόσμιοι γίγαντες
Διεθνή |

Ποιος θα κερδίσει τον «πόλεμο της μπαταρίας»; – Οι παγκόσμιοι γίγαντες

Στην ανατολική Ασία βρίσκονται σήμερα οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της παραγωγής μπαταριών για οχήματα, που τροφοδοτούν το σύνολο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Monte dei Paschi – Άδοξο τέλος στις συνομιλίες για την πώληση της
Διεθνή |

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις Ρώμης-UniCredit για την πώληση της Monte dei Paschi

Η επόμενη μέρα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για το μέλλον της υπερχρεωμένης τράπεζας όσο και για την ιταλική κυβέρνηση που είχε τελεσίγραφο από την Κομισιόν να βρει λύση μέχρι τα τέλη της χρονιάς