«Μπορεί να υπάρχει μακροοικονομική σταθεροποίηση αλλά η μικροοικονομική κατάσταση είναι προβληματική», σημείωσε ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο περίπτερο του ΟΤ στην 85η ΔΕΘ.

Και πρόσθεσε πως «θέλουμε καλές συνθήκες στην αγορά, το εμπόριο, τη μεταποίηση, όχι απλώς σε διάφορους δείκτες».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε ότι πολλοί παράγοντες επιδρούν στην οικονομία, και η πανδημία άλλαξε πολλά δεδομένα. Για αυτό δεν αρκούν τα κλασικά μέτρα στήριξης αλλά απαιτούνται και νέα μέτρα. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού απέδειξαν ότι η κυβέρνηση έχει έναν προβληματισμό προς αυτή την κατεύθυνση και μια στρατηγική για να ανατάξει την οικονομία.

Σε ερώτηση του ΟΤ τι είναι αυτό που φοβίζει την αγορά, σημείωσε πως το γενικότερο κλίμα συνιστά μια αβεβαιότητα. Δεν είμαστε σε φάση όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να σταθμίσουν τις νέες δυνατότητες για το πώς θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχογιάννης, υπάρχει μια καλή δυναμική στην οικονομία αλλά και προβληματισμός που έχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για το πώς θα σταθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις