«Μπορεί να υπάρχει μακροοικονομική σταθεροποίηση αλλά η μικροοικονομική κατάσταση είναι προβληματική», σημείωσε ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο περίπτερο του ΟΤ στην 85η ΔΕΘ.

Και πρόσθεσε πως «θέλουμε καλές συνθήκες στην αγορά, το εμπόριο, τη μεταποίηση, όχι απλώς σε διάφορους δείκτες».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε ότι πολλοί παράγοντες επιδρούν στην οικονομία, και η πανδημία άλλαξε πολλά δεδομένα. Για αυτό δεν αρκούν τα κλασικά μέτρα στήριξης αλλά απαιτούνται και νέα μέτρα. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού απέδειξαν ότι η κυβέρνηση έχει έναν προβληματισμό προς αυτή την κατεύθυνση και μια στρατηγική για να ανατάξει την οικονομία.

Σε ερώτηση του ΟΤ τι είναι αυτό που φοβίζει την αγορά, σημείωσε πως το γενικότερο κλίμα συνιστά μια αβεβαιότητα. Δεν είμαστε σε φάση όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να σταθμίσουν τις νέες δυνατότητες για το πώς θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχογιάννης, υπάρχει μια καλή δυναμική στην οικονομία αλλά και προβληματισμός που έχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για το πώς θα σταθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Συμμετοχή της βιομηχανίας ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στην έκθεση Anuga
Επιχειρήσεις |

Συμμετοχή της βιομηχανίας ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στην έκθεση Anuga

Στην έκθεση Anuga, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας, συμμετείχε η βιομηχανία ζυμαρικών , με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, μέσω της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων και ποτών διεθνώς.

ΑΒΑΞ – Ξεκίνησε να λειτουργεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας
Επιχειρήσεις |

ΑΒΑΞ: Ξεκίνησε να λειτουργεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας

Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα θα παράγει σε ετήσια βάση έως και 5.100MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ικανής να καλύψει τις ανάγκες 1.300 και πλέον νοικοκυριών.

Ελληνικός Χρυσός – Ωφελημένη από τη νέα επενδυτική συμφωνία η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
Επιχειρήσεις |

Ελληνικός Χρυσός: Πώς ωφελείται η τοπική κοινωνία από την νέα επένδυση

Από τις επενδύσεις στην τοπική ανάπτυξη και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, μέχρι τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δραστηριότητάς της, η νέα επενδυτική συμφωνία υπόσχεται σημαντικά οφέλη για την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής