Από τον μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ και τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέτις έως τον «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Γκρεγκ γνωρίζουμε την πρόθεση γνωστών ονομάτων των επιχειρήσεων και του θεάματος να αφήσουν τα παιδιά τους να βρουν μόνα τους το δρόμο τους, επιλέγοντας να δωρίσουν τις περιουσίες τους μετά θάνατον (ή και νωρίτερα) σε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για παγκόσμια τάση, είναι γεγονός πως πολλοί μεγιστάνες προβληματίζονται για το πόσα χρήματα θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους, ανησυχώντας για την εξέλιξη τους δεδομένων των συνθηκών της εποχής.

Πραγματικά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας The Motley Fool, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 2.000 εκατομμυριούχων, έδειξε πως το 67% παραδέχεται ότι ανησυχεί μήπως αφήσει πολλά χρήματα στους απογόνους του. Κι αυτό υπό το φόβο του τι μπορεί να προκαλέσει η εύκολη και πλούσια ζωή στα παιδιά τους και το χαρακτήρα τους, η πιθανότητα να γίνουν ανεύθυνοι και τεμπέληδες, αλλά και να κατασπαταλήσουν την περιουσία αυτή.

«Συνειδητοποιούν τους κινδύνους και γι’ αυτό βλέπουμε πως μελετούν τρόπους ώστε να τους αντιμετωπίσουν, βάζοντας για παράδειγμα δικλείδες ασφαλείας όπως είναι η σκληρή δουλειά, το να πάνε πολύ καλά στις σπουδές τους ή να ακολουθήσουν μια καριέρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Motley Fool, Τζακ Καπόραλ μιλώντας στο CNBC.

Έτσι, λοιπόν το 85% τάσσεται υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένων προϋποθέσεων για την αποδοχή της κληρονομιάς, ήτοι δηλαδή όρους που τα παιδιά θα πρέπει να τηρήσουν, να εκπληρώσουν, εφόσον θέλουν να πάρουν την κληρονομία τους.

Πάντως, το παρήγορο για τους απογόνους τους είναι πως, παρά τις ανησυχίες αυτές, το 60% των εκατομμυριούχων εξακολουθεί να θεωρεί ως «πολύ σημαντικό» να αφήσει μια σημαντική κληρονομιά στα παιδιά του, ενώ ένα 34% σχεδιάζει να αφήσει πάνω από το 50% της περιουσίας του στα παιδιά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus