Να καθησυχάσει τους βρετανούς καταναλωτές που ανησυχούν για ελλείψεις προσπάθησε ο βουλευτής των Τόρις και πρόεδρος της πρωτοβουλίας κλιματικής αλλαγής της COP26, Άλοκ Σάρμα σε σημερινή συνέντευξη του στo Sky News.

Ο κ. Σάρμα υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν βλέπει αυξημένο ρίσκο για τα νοικοκυριά εν όψει της χειμερινής περιόδου από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, όμως την αισιόδοξη οπτική του δεν συμμερίζονται παράγοντες της αγοράς.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι ήσυχος πως τα αποθέματα θα είναι εκεί και πως θα τους προστατέψουν από αυξήσεις των τιμών» τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πραγματικά, η κυβέρνηση υπό τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κβασί Κβαρτέγνκ έχει ξεκινήσει γύρο συνομιλιών, χθες με στελέχη του ενεργειακού κλάδου, σήμερα με τη διοίκηση της εποπτικής ενεργειακής αρχής Ofgem και αύριο με άλλους παράγοντες της αγοράς δεδομένου πως η εκτίναξη των ενεργειακών τιμών έχει ήδη πλήξει τη χώρα, όπως και όλη την Ευρώπη.

Η άνοδος των τιμών και τα χαμηλά επίπεδα προσφοράς έχουν ήδη οδηγήσει σε λουκέτο πέντε μικρούς παροχείς ρεύματος, με εκατομμύρια νοικοκυριά να πρέπει τώρα εσπευσμένα να καλυφθούν από έτερους παρόχους, όμως το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί με την έλευση του χειμώνα πυροδοτώντας ένα ντόμινο ανατιμήσεων, αλλά προκαλώντας πιθανότατα και ελλείψεις σε κάποια προϊόντα.

Το ζήτημα θα απασχολήσει και την Τράπεζα της Αγγλίας καθώς οι ανατιμήσεις θα επιταχύνουν τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που η Τράπεζα θα πρέπει να λάβει υπόψη της στη διαμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής.

Υπολογίζεται ότι από 1η Οκτωβρίου έντεκα εκατομμύρια νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται σημαντικά.

Την ίδια ώρα η σοβαρή έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που είναι απαραίτητο συστατικό για τη συσκευασία και τη συντήρηση των τροφίμων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στις πρώτες ελλείψεις κρέατος μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε σε σημερινές δηλώσεις του στο Times Radio ο επικεφαλής του συνδέσμου των παραγωγών κρέατος (British Meat Processors Association), Νικ Άλεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ένα νέο σχέδιο κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας
Διεθνή |

Σε πέντε άξονες και 80 ρυθμίσεις το σχέδιο κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας

Στόχος η καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και άλλες διακρίσεις που εξακολουθούν να υφίστανται και να διαβρώνουν υπογείως τον επαγγελματικό και δημόσιο βίο των Γάλλων