Το πολλά υποσχόμενο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής στο ελληνικό χρηματιστήριο μετατρέπεται σε εφιάλτη σήμερα, καθώς το διεθνές sell off βρίσκει ακόμη πιο ευάλωτο τον γενικό δείκτη, ο οποίος αναδιπλώνεται άρον άρον προς τις 890 μονάδες.

Το ΧΑ, με απώλειες 2,20% στις 892 μονάδες, παρασύρεται σήμερα από τις παγκόσμιες ανησυχίες για την πιθανότητα η κινεζική Evergrande να προκαλέσει κάποιο συστημικό σοκ, με τους πωλητές μάλιστα να προχωρούν ατάκτως σε risk aversion προκειμένου να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους.

Εκτός βέβαια από τις δυσμενείς εξελίξεις με την κινεζική Evergrande, το ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να αποδεσμευτεί από την αβεβαιότητα γύρω από την πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών (αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η Federal Reserve), την ώρα μάλιστα που έχει όλα τα μακροοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας με το μέρος του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την περασμένη Παρασκευή ο οίκος DBRS αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, κάνοντας λόγο για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας φέτος και για σημαντική πρόοδο στη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Μάλιστα, όπως σχολιάζουν και οι εγχώριοι αναλυτές, η τελευταία αναβάθμιση της Ελλάδας είναι η τέταρτη εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας την επόμενη διετία να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της χώρας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική χάνει 4,96%, με την Πειραιώς να είναι στο -3,18%. Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Coca Cola και Ελλάκτωρ, με τις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ να ακολουθούν το αρνητικό κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών