Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε με παράδοξο τρόπο να κατοχυρώσει επιτέλους το επίπεδο των 910 μονάδων, το οποίο συνιστά και το τελευταίο προπύργιο πριν την επέλαση των αγοραστών προς τις 950 μονάδες.

Μάλιστα, το εν λόγω επίπεδο δοκιμάστηκε άλλη μια φορά και στο άνοιγμα της συνεδρίασης, όπου και παρατηρήθηκε μια διάθεση για ρευστοποιήσεις που οδήγησε σταδιακά τον Δείκτη μέχρι και σε αρνητικό -ενδοσυνεδριακά- έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό σημείο των 910 διεσπάσθη μεν, ωστόσο κρατάμε τρεις υποθέσεις:

η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός της κρισιμότητας του επιπέδου λόγω -πλην άλλων- και της ενδοσυνεδριακής άρνησης των αγοραστών να το υπερβούν˙

η δεύτερη αφορά στους όγκους συναλλαγών, που αν και αυξημένοι την Παρασκευή (128 εκατ. ευρώ), σχετίζονται περισσότερο με την αλλαγή στους δείκτες FTSE και με τη λήξη της σειράς Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και λιγότερο με συναλλαγές στην καθημερινή συναλλακτική˙

η τρίτη αφορά στην αντίθετη κατεύθυνση προς την οποία κινούνται οι διεθνείς δείκτες, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να συνεχίσουν τα ρεκόρ τους.

Για τη συνέχεια, χρειάζεται υπομονή, διότι η πολυαναμενόμενη διάσπαση των 910 μονάδων ήρθε συνοδεία αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, που λειτουργεί σαφώς επιβαρυντικά.

Η στήριξη στο θετικό momentum που έχει ήδη δημιουργηθεί είναι οι 899, απώλεια των οποίων θα οδηγήσει σε πιέσεις έως τις 865.

Το στοπ στις αγοραστικές θέσεις οριοθετείται κάτω από 890 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News