«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μήνυμά της στο Twitter, σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και τη Βρετανία δίδοντας τέλος στο απαγορευτικό που πρώτος εφάρμοσε ο Ντόναλντ Τραμπ και διατήρησε ο Τζο Μπάιντεν.

Και συνεχίσει το tweet της Κομισιόν: »Ένα πολυαναμενόμενο βήμα για χωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ασφαλή ταξίδια»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μειώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όλους τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες από τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, χαλαρώνοντας ένα συνονθύλευμα απαγορεύσεων που είχαν αρχίσει να προκαλούν μανία στην Ευρώπη και αντικαθιστώντας τους με πιο ομοιόμορφες απαιτήσεις για εισερχόμενους διεθνείς αεροπορικούς επιβάτες.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτήσουν από όλους τους ξένους υπηκόους που φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δήλωσε ο συντονιστής απόκρισης του Λευκού Οίκου Covid-19 Jeff Zients. Είπε ότι οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου, ένα χρονοδιάγραμμα που θα δώσει στα πρακτορεία και τις αεροπορικές εταιρείες «χρόνο να προετοιμαστούν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ