Την άρση του ταξιδιωτικού απαγορευτικού που ισχύει εδώ και 18 μήνες στους ταξιδιώτες από τις χώρες της Ε.Ε. και της Βρετανίας θα ανακοινώσει απόψε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος αναμένεται να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και τη Βρετανία δίδοντας τέλος στο απαγορευτικό που πρώτος εφάρμοσε ο Ντόναλντ Τραμπ και διατήρησε ο Τζο Μπάιντεν. Οι ακριβείς όροι της απόφασης και η ημερομηνία έναρξης του νέου καθεστώτος δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει.

Πάντως, σε δημοσίευμα του το Associated Press ανέφερε πως, από το Νοέμβριο, οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, μαζί και με αρνητικό Covid τεστ τριών ημέρων, προς όλους τους ξένους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να μπουν στη χώρα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο κ. Μπάιντεν θα σκληρύνει και τους κανόνες ταξιδιών για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε Covid τεστ μία ημέρα πριν την αναχώρηση τους, αλλά και μετά την επιστροφή τους. Ανοιχτή δε, είναι η πιθανότητα να απαιτηθεί να μπαίνουν και σε καραντίνα, κάτι που σίγουρα δεν θα ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το τωρινό καθεστώς, μόνο Αμερικανοί πολίτες, οι άμεσοι συγγενείς τους, οι κάτοχοι πράσινης κάρτας και όσοι έχουν εξαιρεθεί από το αμερικανικό κράτος για λόγους εθνικής ασφάλειας έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στη χώρα προερχόμενοι από τη Βρετανία ή την Ε.Ε., εφόσον βρέθηκαν στις χώρες αυτές μέσα στις προηγούμενες 14 ημέρες από την είσοδο τους στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις εδώ και εβδομάδες να χαλαρώσει τα μέτρα, όχι μόνο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και σε επιχειρηματικό, από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, δεδομένου πως οι υπερατλαντικές πτήσεις αποτελούν ένα από τα πιο κερδοφόρα κομμάτια της παγκόσμιας ταξιδιωτικής πίτας.

Πραγματικά, η σημερινή ανακοίνωση θα έρθει σαν αποτέλεσμα εντατικών όσο και παρατεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον, Λονδίνου και Βρυξέλλες και θα συμπέσει χρονικά με την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης