Με την εκκαθάριση των ισολογισμών τους να είναι ορατή, καθώς έχουν επιταχύνει τα σχέδιά τους και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες συναλλαγές τους όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια μέχρι τα μέσα του 2022, χρονιά κατά την οποία ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) θα διαμορφωθεί σε μονοψήφια επίπεδα, οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα, εκτιμά η Eurobank Equities.

Οι μετοχές του κλάδου διαπραγματεύονται σε μέσα επίπεδα 0,4 φορές με βάση τον εκτιμώμενο δείκτη τιμών προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) για το 2022 δηλαδή με έκπτωση (discount) 35% έναντι των τραπεζών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Ως τοπ επιλογή διατηρεί τη μετοχή της Εθνικής για την οποία συστήνει αγορά με τιμή στόχο τα 3,48 ευρώ καθώς συνδυάζει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη με ελκυστική αποτίμηση, ενώ αναβάθμισε τη μετοχή της Πειραιώς συστήνοντας «αγορά» με τιμή στόχο  τα 1,84 ευρώ, αλλά υποβαθμίζει τη μετοχή της Alpha Bank σε σύσταση «διακράτησης» με τιμή στόχο τα 1,37 ευρώ.

Εν μέσω διεθνούς αναταραχής στις αγορές, σημειώνουμε και ορισμένες άλλες μετοχές που συστήνουν τώρα χρηματιστηριακές εταιρείες, ώστε οι επενδυτές να έχουν μία καλύτερη εικόνα των εξελίξεων:

«Αύξηση θέσεων» για τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με τιμή-στόχο τα 2,80 ευρώ συστήνει η Euroxx Χρηματιστηριακή, έναντι σύστασης «αγοράς» με τιμή-στόχο τα 2,5 ευρώ της AXIA Ventures Group, μετά και την άνοδο του κύκλου εργασιών της κατά 34,6% και της οργανικής της κερδοφορίας κατά 25,5% το α’ εξάμηνο.

Σύσταση «αύξησης θέσεων» με τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ δίνει για την μετοχή του ΟΠΑΠ η Euroxx, έναντι σύστασης «αγοράς» με τιμή-στόχο τα 15 ευρώ της Eurobank Equities.

Από την άλλη πλευρά σύσταση «αγοράς» με τιμή-στόχο τα 15,7 ευρώ εξέδωσε για τον ΟΠΑΠ και η AXIA Ventures Group, εκτιμώντας πως η μετοχή του οργανισμού διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών (P/E ) στο 9 και με δείκτη EV/EBITDA (αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στο 7 για το 2022, έναντι 21,4 και 11,9 αντίστοιχα του μέσου όρου μια επιλεγμένης ομάδας εταιρειών του κλάδου.

Σύσταση «αύξησης θέσεων» (overweight) με τιμή-στόχο στα 10,40 ευρώ για τη μετοχή της Autohellas εξέδωσε η Euroxx, σημειώνοντας τα σταθερά αποτελέσματα εξαμήνου αλλά και τη θετική προοπτική για το β’ εξάμηνο που «βλέπει» για την εταιρεία.

Η ίδια χρηματιστηριακή διατηρεί μεταξύ άλλων σύσταση «overweight» για τις μετοχές των Motor Oil με τιμή-στόχο τα 21,40 ευρώ, Aegean Airlines με τιμή-στόχο τα 6,6 ευρώ, Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα 19,5 ευρώ (έναντι 21,5 ευρώ της Citigroup), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή-στόχο τα 14 ευρώ και Φουρλής με τιμή-στόχο τα 6 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών