Το κύμα του διεθνούς sell off παρασύρει και την αγορά κρυπτονομισμάτων σήμερα, με το bitcoin να υποχωρεί κατά 5,4% στα 45.025 δολάρια, αποτυπώνοντας τους φόβους για πιθανή διάχυση της κρίσης από ενδεχόμενη κατάρρευση του κινεζικού ομίλου China Evergrande.

Πλέον το bitcoin δοκιμάζει την κρίσιμη στήριξη των 45 χιλ. δολαρίων, με τις εκτιμήσεις μάλιστα για την πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων στην τρέχουσα εβδομάδα να είναι διφορούμενες.

Και αυτό διότι αυτό το πενθήμερο συντρέχουν δύο εξελίξεις που μπορεί να ανατρέψουν την πορεία της αγοράς, σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές:

1) Το Ελ Σαλβαδόρ θα συνεχίσει να «αγοράζει στην πτώση».

Η τιμή του Bitcoin επηρεάζει τις επενδυτικές αποφάσεις του Ελ Σαλβαδόρ, με την κυβέρνησή του να επιχειρεί να δημιουργήσει ένα απόθεμα για την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης.

2) Το bitcoin συντηρεί τα επίπεδα, παρά τις αναταράξεις.

Αν και οι συνθήκες στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων είναι αρνητικές το τελευταίο διάστημα, το Bitcoin αποδίδει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Δεδομένης της ανατίμησης του δολαρίου, της αδυναμίας στις μετοχές, της πτώσης στα μέταλλα, το biτcoin λειτουργεί σαν εναλλακτική τοποθέτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα