Ισχυρή αντίδραση προκάλεσε στους αμερικανικούς δείκτες η απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει προς ώρας την πολιτικής της αμετάβλητη, αναβάλλοντας τη έναρξη της σταδιακής άρσης των υποστηρικτικών μέτρων για το σύντομο μέλλον.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 1% στις 34.258 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο +0,95% και στις 4.395 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 14.896 μονάδες με κέρδη 1,02%.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, με τον S&P 500 να είναι στο -2,5% από την αρχή του μήνα και τον Dow στο -3%. Μάλιστα, μετά από τη σημερινή απόφαση της Federal Reserve, αναμένεται η εικόνα να βελτιωθεί.

Το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής της Fed δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως θα ξεκινήσει σύντομα την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης που δρομολογήθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Όμως, τελικά αποφάσισε να περιμένει… λίγο ακόμη πιθανότατα για να διαπιστώσει την πορεία ανάρρωσης της απασχόλησης που παραμένει το ακανθώδες σημείο της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις νέες οικονομικές προβλέψεις της Τράπεζας, οι ρυθμοί ανάπτυξης για φέτος θα διαμορφωθούν στο 5,9%, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του 7%. Ωστόσο, αναθεωρήθηκαν σημαντικά προς τα πάνω οι εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της επόμενης χρονιάς, από το 3,3% στο 3,8% και στο 2,5% για το 2023.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ενεργειακός κλάδος σημείωσε σημαντικά κέρδη. Η Devon Energy ενισχύθηκε κατά 7%, ενώ οι APA, Diamondback Energy και Marathon Oil σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 5%. Στον αντίποδα, η FedEx έχασε 8% καθώς τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street