Η υποχώρηση της διεθνούς αβεβαιότητας φέρνει και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο στα επίπεδα των 900 μονάδων, μόλις τρεις ημέρες μετά την απώλειά τους, καθώς το κλίμα έχει αρχίσει και βελτιώνεται, αν και με αργούς ακόμη ρυθμούς. Το θετικό είναι όμως ότι με τον τζίρο ήδη να αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ από το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να είναι στις 902 μονάδες με κέρδη 0,88%.

Το ΧΑ ακολουθεί το θετικό διεθνές κλίμα που καλλιεργήθηκε τόσο από τις ενέργειες της κινεζικής Evergrande, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών προς τους ομολογιούχους της, όσο και από την απόφαση της Federal Reserve ότι θα περιμένει λίγο πριν αρχίσει να άρει τα υποστηρικτικά μέτρα προς την αμερικανική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο. Υποστήριξη και μείωση του ρίσκου ήταν ο συνδυασμός που ήθελαν οι αγορές για να αναλάβουν λίγο περισσότερο ρίσκο.

Επόμενος κάβος οι γερμανικές εκλογές

Τώρα ο επόμενος κάβος που θα πρέπει να ξεπεράσει τόσο το ΧΑ, όσο κυρίως οι ευρωπαϊκές αγορές, είναι οι γερμανικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή και οι οποίες θα σηματοδοτήσουν και το τέλος της εποχής της Ανγκελα Μέρκελ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την πολιτική ζωή της Γερμανίας καθώς ύστερα από 16 συναπτά χρόνια παραμονής της Μέρκελ στην καγκελαρία, οι Γερμανοί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο διάδοχος και ο επόμενος καγκελάριος.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το θετικό πρόσημο κυριαρχεί στη Λεωφόρο Αθηνών, χωρίς να παρατηρούνται υπερβολές. Jumbo, Alpha Bank, Λάμδα, Coca Cola, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με την άνοδό τους, ενώ θετική είναι και η συμβολή του υπόλοιπου κλάδου της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών