Στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας κινείται το αμερικανικό δολάριο, καθώς τα κέρδη του… εξατμίστηκαν με φόντο τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην αμερικανική αγορά, αλλά και τις κινήσεις στήριξης που δρομολόγησαν οι κινεζικές αρχές από χθες ώστε να βεβαιωθούν πως η Evergrande δεν θα εξελιχτεί σε νέα… Lehman.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι κορυφαίων διεθνών νομισμάτων, μετά τις χθεσινές του απώλειες κινείται και σήμερα πτωτικά, υποχωρώντας κατά 0,11% στα 93,36 δολάρια, χάνοντας έτσι τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα, αναμένεται να κλείσει με εβδομαδιαία διόρθωση της τάξεως του 0,16%.

Tην ίδια ώρα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το ευρώ ανεβαίνει ελαφρά με την ισοτιμία να κινείται στα 1,1743 δολάρια, όπως και η στερλίνα που κινείται στα 1,3734 δολάρια.

Θυμίζουμε πως χθες η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, όμως άνοιξε… παράθυρο σε αύξηση των επιτοκίων σύντομα, ενώ δύο μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της έναρξης του tapering. Πιο επιθετική διάθεση έδειξε, μία μέρα νωρίτερα και η αμερικανική Fed, επιβεβαιώνοντας έναρξη του tapering πριν τα τέλη της χρονιάς και πιθανή έναρξη της αύξησης των επιτοκίων από το 2022, αντί του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές