Έως και το ένα τέταρτο των Βρετανών πολιτών εμφανίζεται να δηλώνει πως εντοπίζει ελλείψεις προϊόντων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ,, σύμφωνα με επίσημη έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit και της πανδημίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του αγγλικού λιανεμπορίου.

Περίπου ένας στους έξι ενηλίκους δήλωσε πως δεν μπόρεσε να αγοράσει κάποια βασικά προϊόντα τροφίμων, καθώς δεν υπήρχαν στα ράφια, κάποια στιγμή μέσα στις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Περίπου το 25% δήλωσε πως δεν μπόρεσε να αγοράσει άλλα, μη απολύτως αναγκαία προϊόντα τροφίμων καθώς δεν μπόρεσε να το βρει, ενώ ένα επιπλέον 8% υποστήριξε πως έχει εντοπίσει ελλείψεις σε φάρμακα ή καύσιμα.

Συνολικά ένα 40% όσων συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξε πως υπάρχει σαφώς μικρότερη ποικιλία στα προϊόντα τροφίμων, από ότι υπήρχε.

Παρά το γεγονός πως τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα δεν αφορούν μόνο τη Βρετανία, η χώρα είχε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τις επιπλέον διαταραχές στα σύνορα που προκάλεσε η υλοποίηση του Brexit από τις αρχές της χρονιάς.

Πραγματικά, σύμφωνα με χωριστή έρευνα που δημοσιοποίησε το κορυφαίο βιομηχανικό λόμπι της χώρας, η CBI, τα αποθέματα στο λιανεμπόριο παρέμειναν και το Σεπτέμβριο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, κάτι που δημιουργεί σοβαρό πονοκέφαλο στο λιανεμπόριο και τον ανεφοδιασμό της αγοράς. Μάλιστα, σύμφωνα με την CBI τα προβλήματα στην παραγωγή και τις μεταφορές, που προκαλούν τις ελλείψεις, δεν πρόκειται να εκλείψουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς. Κάτι που σημαίνει πως ο χειμώνας προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολος!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή