Ασκώντας κριτική ότι το περιβάλλον δεν συζητήθηκε επαρκώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πραγματοποιούνται σήμερα διαδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία από την πρωτοβουλία «Παρασκευές για το Μέλλον» (Fridays for Future), δύο μέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Η επικεφαλής της πρωτοβουλίας Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει στο Βερολίνο μαζί με περίπου 20.000 άτομα, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 350 πόλεις της Γερμανίας.

Στις διαδηλώσεις της Κολωνίας συμμετέχουν ακόμη η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, αλλά και ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος χαρακτήρισε το κίνημα «ευλογία και όχι μόνο για τους νέους».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται αργότερα σήμερα να μιλήσει σε εκδήλωση μπροστά από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη DW, οι ακτιβιστές απαιτούν «όχι άλλες δικαιολογίες» από τους πολιτικούς, καθώς οι Γερμανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες.

Οι διαδηλώσεις «Παρασκευές για το Μέλλον» πραγματοποιούνταν σε όλη τη Γερμανία, καθώς ακτιβιστές του κλίματος προσπάθησαν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη χώρα την Κυριακή.

Τι είπαν οι ακτιβιστές

Η Λουίζα Νουμπάουερ, επικεφαλής του γερμανικού Fridays for Future  δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ήθελαν να «ασκήσουν πίεση από τους δρόμους» πριν από την ψηφοφορία της 26ης Σεπτεμβρίου.

«Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν λάβει αρκετά σοβαρά την κλιματική καταστροφή» είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι οι νέοι άνθρωποι δεν ήθελαν «άλλες δικαιολογίες» από τους παλαιότερους πολιτικούς για την κατάσταση του κόσμου που θα αφήσουν πίσω τους.

Η Γιάννα Μπόλτερσντορφ, μια άλλη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, δήλωσε στην DW ότι πραγματοποιεί πορεία «για να δώσει μια φωνή σε όσους δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να ψηφίσουν, αλλά θα υποφέρουν περισσότερο ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Σύνοδος COP26 – Πολύ δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στη Γλασκόβη
Green |

Σύνοδος COP26: Πολύ δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας στη Γλασκόβη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνόδου, Βρετανό υπουργό Αλόκ Σάρμα, οι συνομιλίες της επικείμενης Συνόδου θα είναι πολύ πιο δύσκολες σε σχέση με το Παρίσι, αν και το θετικό είναι πως όλοι δείχνουν να συμφωνούν πως η κλιματική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί

Βορίδης – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πυλώνας στήριξης προς βιώσιμη, πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη
Green |

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πυλώνας στήριξης προς βιώσιμη, πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη»

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στo forum «Circle The Med» που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου