Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η προστασία του κλίματος είναι ύψιστης σημασίας για τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης του Ινστιτούτο ερευνών Yougov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και δημοσιεύει η εφημερίδα «Rheinische Post».

Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση, το 80% των πολιτών συμφωνούν «πλήρως» ή «μάλλον» στο ερώτημα εάν πιστεύουν πως μακροπρόθεσμα είναι ευνοϊκότερο να μετατρέψουμε σήμερα την οικονομία σε πιο φιλική προς το κλίμα παρά να γίνει αυτό μετά από λίγα χρόνια.

Το 70% των ερωτηθέντων συμμερίζεται την άποψη ότι η κατανάλωση πρέπει να περιοριστεί σήμερα, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ζήσουν τόσο καλά όπως και σήμερα. Το 70% τάσσεται επίσης υπέρ της απαγόρευσης πτήσεων μικρών αποστάσεων εάν η αντίστοιχη απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από τρεις ώρες με το τρένο. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι της γνώμης ότι η οικονομία (71%), το κράτος (64%) και οι πολίτες (62%) κάνουν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. Μάλιστα, μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν είναι επικριτικοί και για τις δικές τους πράξεις ώστε να αντιμετωπισθεί η κλιματική κρίση.

Αν εξετάσει κανείς τις απόψεις για το κλίμα και τις κομματικές προτιμήσεις, γίνεται επίσης εμφανής η πιθανότητα διαφωνιών κατά τις διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των υποστηρικτών των Πράσινων αποδέχονται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία του κλίματος, ενώ το 65% των υποστηρικτών του FDP την απορρίπτει. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, μόνο το 38% αποδέχεται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας για να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του κλίματος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των πολιτών είναι επίσης της γνώμης ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν νέοι νόμοι οι οποίοι να αντιβαίνουν στους γενικούς στόχους για την προστασία του κλίματος. Ανάλογο αίτημα είχε προταθεί από τους Πράσινους. Με εξαίρεση τους υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η απαγόρευση των νόμων που βλάπτουν το κλίμα βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.