Με τον πόλεμο ανάμεσα στις πλατφόρμες streaming να συνεχίζεται ανελέητος, το Netflix ετοιμάζεται απόψε για το πρώτο κάλεσμα του κοινού σε μια μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει previews από τουλάχιστον εκατό ταινίες και σήριαλ που έχει στη… σειρά, συμπεριλαμβανομένων των νέων σεζόν δημοφιλών σειρών όπως το «Bridgerton» και το «Stranger Things».

Η μετοχή της Netflix Inc. μετρά κέρδη μόλις της τάξεως του 9,6% φέτος, όταν συγκριτικά τα μέχρι τώρα κέρδη του δείκτη S&P 500 φτάνουν το 19% γεγονός που οφείλεται στην απογοήτευση των επενδυτών για τις απογοητευτικές αναπτυξιακές επιδόσεις της εταιρείας, η οποία κατά το τρίτο τρίμηνο πρόσθεσε μόλις 3,71 εκατ. νέους συνδρομητές.

Πιο δύσκολο το 2021

Η περσινή χρονιά κύλησε πολύ καλά σε επίπεδο νέων πελατών, όμως σταδιακά η τάση αυτή «ξεφούσκωσε» για όλες τις πλατφόρμες, όπως είναι επίσης η Disney+ και το HBO Max, καθώς ο κόσμος ξαναβγήκε… έξω. Επομένως οι πλατφόρες ποντάρουν σε νέο περιεχόμενο προκειμένου να προσελκύσουν νέους συνδρομητές.

Εξάλλου, παρά την αύξηση των νέων χρηστών πέρυσι, η προσθήκη νέου περιεχομένου κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισαν πολλές παραγωγές εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Με την άρση των περιορισμών οι παραγωγές ξεκίνησαν και πάλι, οπότε οι πλατφόρμες ετοιμάζονται για νέο περιεχόμενο για την προσέλκυση του κοινού. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός του αποψινού Global Fan Event του Netflix.

Νέες παραγωγές

Δεν είναι τυχαίο πως με την προοπτική του λανσαρίσματος νέου περιεχομένου και των προοπτικών προώθησης που δημιουργεί η μετοχή του Netflix έχει σημειώσει κάθετο άλμα κατά 15% μέσα σε περίπου έξι εβδομάδες. Παράγοντες της εταιρείας προσβλέπουν σε εκ νέου αύξηση των νέων συνδρομητών, η οποία ελπίζουν να καταγραφεί ήδη με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, που θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα.

Για παράδειγμα η πλατφόρμα μόλις πρόσφατα “γιόρτασε” την παρουσίαση του πέμπτου και τελευταίου κύκλου του δημοφιλούς “La Casa de Papel” και σε λίγες μέρες, από την 1η Οκτωβρίου, ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Seinfeld», ήτοι της πάλαι ποτέ αγαπημένης και πολυβραβευμένης κωμικής σειράς των 80s. Επίσης ανακοίνωσε πως αγόρασε τα δικαιώματα για τη συγγραφική δουλειά του Ρόαλντ Νταλ, στα έργα του οποίου ξεχωρίζει «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας».

Σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, αν και οι τιμές των συνδρομών έχουν προφανώς μεγάλη σημασία για το κοινό, ένα δυνατό περιεχόμενο μπορεί να «κρατήσει» τους συνδρομητές σε μια πλατφόρμα και να διασφαλίσει καινούργιους.

Κατεβάζει ταχύτητα το Disney+

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που η μετοχή της Walt Disney δέχτηκε σημαντικές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, αφότου δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Σάπεκ υποστήριξε πως, δυστυχώς, οι επιπλοκές που δημιούργησε σε πολλές παραγωγές η αναζωπύρωση της πανδημίας και η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να φέρει καθυστερήσεις σε κάποιες πρεμιέρες.

Ο κ. Σάπεκ παραδέχτηκε πως η εξέλιξη αυτή θα επιβραδύνει το ρυθμό προσέλκυσης νέων χρηστών στην πλατφόρμα του Disney+.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus