Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Το Brent πλησιάζει τα 80 δολάρια το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά, καθώς η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» αυξάνεται σε πολλά μέρη παγκοσμίως λόγω της άρσης  των περιορισμών της πανδημίας.

Η τιμή του αργού Brent διαμορφώθηκε στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,5%, ήτοι 1,14 δολάρια, στις 02:08 ώρα GMT, ενίσχυση που προστίθεται στα κέρδη τριών συνεχόμενων εβδομάδων. Η τιμή του αμερικάνικου πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 1,11 δολάρια, ήτοι 1,5% και ανήλθε στα 75,09 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, ακολουθώντας πέντε βδομάδες συνεχόμενες ανόδου.

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου συμβάλλει επίσης στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου,  καθώς το υγρό καύσιμο γίνεται σχετικά φθηνότερο από το αέριο για την παραγωγή ενέργειας, ανέφεραν στο σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Ο ΟΠΕΚ+ βρέθηκε ανέτοιμος να καλύψει την ανάκαμψη της ζήτησης, καθώς τα μέλη του αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παραγωγή λόγω καθυστέρησης των υποεπενδύσεων ή συντήρησης λόγω πανδημίας. 

Η πρώτη δημόσια πώληση κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Κίνα, δεν περιόρισε τα κέρδη, καθώς η PetroChina και η Hengli Petrochemical αγόρασαν τέσσερα φορτία συνολικού ύψους περίπου 4,43 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές