Ελαφρώς ανοδικά, αλλά και με επιλεκτικές κινήσεις, επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς όμως και να λείπουν οι κινήσεις των πωλητών σε συγκεκριμένους τίτλους.

Ο γενικός δείκτης «βλέπει» σήμερα εκ νέου τις 880 μονάδες, χωρίς όμως να επιχειρεί να τις διαπεράσει και να δημιουργήσει μια ικανή απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 870 μονάδων.

Και μπορεί το κλίμα να είναι θετικό, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις και από την ικανοποιητική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, όμως οι κινήσεις γίνονται σε ιδιαίτερα εύθραυστο και ευμετάβλητο περιβάλλον. Η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ άλλωστε μονοπωλεί τους εγχώριους επενδυτικούς διαδρόμους και θα εξακολουθήσει για αρκετό διάστημα ακόμη να το κάνει.

Αυτή η προοπτική, δηλαδή να συντηρηθεί η αβεβαιότητα στην αγορά επί μακρόν, σαφώς δεν είναι θετική για μια αγορά από την οποία έχει αφαιρεθεί σημαντική ρευστότητα το τελευταίο διάστημα. Αν κάποιος κοιτάξει πίσω το 2021 θα δει ότι η αγορά έχει αντλήσει 3 δισ. νέα κεφάλαια και ο «λογαριασμός» θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Τώρα σε επίπεδο τίτλων, τα κέρδη του Μυτιληναίο, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της Alpha Bank και της Aegean αντισταθμίζουν τις πιέσεις του -2,25% της Βιοχάλκο και τις άνω του 1% απώλειες σε Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Υπό πίεση είναι και ο ΟΠΑΠ, ενώ η Εθνική παλεύει να μην διολισθήσει σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες