Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται, όμως, στο επίκεντρο των απωλειών, την ώρα που μεγάλη μερίδα κεφαλαίων εστίαση στην άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,21% στις 34.870 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -0,28% και στις 4.443 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 14.969 μονάδες με απώλειες 0,52%.

Η επιφυλακτικότητα πάντως επανήλθε στη Wall Street, καθώς έγινε γνωστό ότι οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ορίου του χρέους για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάτι το οποίο αναμένεται να ασκήσει έντονες πιέσεις στη διοίκηση Μπάιντεν, που θα επιχειρήσει να αποφευχθεί μια δημοσιονομική κρίση έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Πέραν των παραπάνω όμως, στο επίκεντρο της αγοράς βρέθηκαν τόσο ο τεχνολογικός κλάδος όσο και οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε λόγω των φόβων για τον πληθωρισμό, ξεπερνώντας το 1,5% για λίγα λεπτά σήμερα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο απέχοντας μάλιστα αρκετά από το 1,30% που βρισκόταν στα τέλη Αυγούστου. «Πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις της αγοράς ομολόγων παρείχαν τη σπίθα για ένα άλλο ‘Value Rip’ στις αγορές μετοχών», αναφέρει η Wolfe Research στο CNBC.

Εκτός όμως από τις αποδόσεις των ομολόγων, η Carnival σημείωσε άνοδο 4,5%, με τις United Airlines και Citigroup να κλείνουν κατά 1% υψηλότερα. Η Exxon Mobil και η Occidental Petroleum οδήγησαν τα κέρδη στον τομέα της ενέργειας καθώς το πετρέλαιο έχει ξεπεράσει τα 74 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street