Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να παραμείνει σε θετικά εδάφη κόντρα στις πιέσεις σε αρκετούς δεικτοβαρείς του τίτλους.

Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να παράσχει σημαντικές στηρίξεις, με τη βοήθεια και των Μυτιληναίου και Ελλάκτωρ, προκειμένου ο γενικός δείκτης να μην δοκιμάσει και τις 870 μονάδες.

Μέχρι τώρα ο ΓΔ παραμένει στη ζώνη των 875 μονάδων, με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ να εξακολουθεί να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα εξακολουθήσει για αρκετό διάστημα ακόμη. Από την άλλη μεριά όμως, η μεγάλη υποχώρηση των αποτιμήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, έχει δημιουργήσει ελκυστικά σημεία τοποθετήσεων σε πολλές μετοχές. Μόλις επομένως αποκατασταθεί το κλίμα της αγοράς, οι κινήσεις στο ταμπλό θα γίνουν πιο έντονες.

Επίσης, η επιτυχία της αύξησης και ενδεχομένως η υπερκάλυψη της αύξησης της ΔΕΗ θα αυξήσει το στίγμα των ξένων στην ελληνική αγορά. Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση σηματωρός για την ελληνική βιομηχανία, η εικόνα παρακμής του 2018 σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την δυναμική της προοπτικής του επικαιροποιημένου 5ετούς επιχειρηματικού πλάνου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ με το +3,05% που καταγράφει, σε «συνεργασία» με τις Μυτιληναίος, Alpha Bank, Πειραιώς και Λάμδα, προσφέρουν στηρίξεις στην αγορά. Στηρίξεις όμως αδύναμες έναντι των πιέσεων της Βιοχάλκο (-2,25%), και των Jumbo, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders