Στα «ασφαλή» ύδατα των 870 – 875 μονάδων κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς το πρωινό ξέσπασμα όμως σε υψηλότερα επίπεδα γρήγορα εξαντλήθηκε από την πτώση επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων.

Βέβαια, με το αρνητικό πρόσημο να κυριαρχεί ελαφρώς στο ταμπλό, ο γενικός δείκτης κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,27% στις 875,43 μονάδες, επιδεικνύοντας σταθεροποιητικές στάσεις, αλλά και τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 56 εκατ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία για τη λήξη του εννεαμήνου την Πέμπτη, η αγορά καλείται να βελτιώσει τις αποτιμήσεις της μετά από έναν δύσκολο Σεπτέμβριο και την ώρα που η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ μονοπωλεί και θα μονοπωλεί για αρκετό διάστημα το ενδιαφέρον. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι διεργασίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές, αφήνει ακόμη θολό το τοπίο για το δημοσιονομικό σύμφωνο στην ευρωζώνη.

Θετικό «παράθυρο»

Πάντως, υπάρχει και ένα θετικό παράθυρο στην αγορά, καθώς κάποια στιγμή αναμένεται να αποτυπωθεί το πλήθος των αισιόδοξων εκτιμήσεων για την πορεία της οικονομίας, ενώ η μεγάλη υποχώρηση των αποτιμήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, έχει δημιουργήσει ελκυστικά σημεία τοποθετήσεων σε πολλές μετοχές.

Μόλις επομένως αποκατασταθεί το κλίμα της αγοράς, αλλά και ολοκληρωθούν οι κεφαλαιακές ενισχύσεις που αφαιρούν σημαντική ρευστότητα από τη Λ. Αθηνών, οι κινήσεις στο ταμπλό αναμένεται να γίνουν πιο έντονες, με τους long να αναμένουν να ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος της συσσώρευσης που κρατά από τον περασμένο Απρίλιο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το +3,28% του Ελλάκτωρ, αλλά και τα άνω του 2% κέρδη σε Πειραιώς, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια ήταν τα μεγάλα στηρίγματα στην αγορά, κόντρα μάλιστα στο -2,47% της Βιοχάλκο και τις άνω του 1% απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Θετικές ήταν και οι επιδόσεις σε Alpha Bank, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες