Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν αύξηση το πρωί της Δευτέρας, συνεχίζοντας την ανοδική τους δυναμική από την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα κινείται πιο κοντά στη χαλάρωση των πολιτικών που υιοθέτησε για την διαχείριση της πανδημίας.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σκαρφάλωσε πάνω από 2 μονάδες βάσης στο 1,487% στις 07:05 ώρα ET.Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,008%. Οι δύο τίτλοι διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Fed άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί σύντομα να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της. Επιπλέον, ένας αυξανόμενος αριθμός στελεχών της κεντρικής τράπεζας εκτιμά ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν το 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν από την FED την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Fed  Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να μιλήσει την Τρίτη ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ και στη συνέχεια στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη. Οι επενδυτές πιθανότατα θα ακούσουν περαιτέρω ενδείξεις για το πότε η Fed σχεδιάζει να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Παράλληλα με την κεντρική τράπεζα το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην  πρόοδο του προγράμματος για τις υποδομές αξίας 1 τρισ. δολαρίων στην Ουάσινγκτον. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει το νομοσχέδιο να ψηφιστεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά η ψηφοφορία επί της νομοθεσίας μπορεί να αναβληθεί από το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Δευτέρας.

Το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει νέο προϋπολογισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να αποφευχθεί η παύση και οι νομοθέτες πρέπει επίσης να βρουν έναν τρόπο αύξησης ή αναστολής του ανώτατου ορίου του χρέους τον Οκτώβριο πριν οι ΗΠΑ αθετήσουν το χρέος τους για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές