Με αρκετή νευρικότητα αρχίζουν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με πολλά χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να βελτιώσουν με τις κινήσεις τους τις αποτιμήσεις τους ενόψει του κλεισίματος του εννεαμήνου την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,41% στις 34.942 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο -0,38 και στις 4.438 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.877 μονάδες με απώλειες 1,13%.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται τόσο ο τεχνολογικός κλάδος όσο και οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε λόγω των φόβων για τον πληθωρισμό, ξεπερνώντας το 1,5% για λίγα λεπτά σήμερα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο απέχοντας μάλιστα αρκετά από το 1,30% που βρισκόταν στα τέλη Αυγούστου.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις της αγοράς ομολόγων παρείχαν τη σπίθα για ένα άλλο ‘Value Rip’ στις αγορές μετοχών», αναφέρει η Wolfe Research στο CNBC.

Εκτός όμως από τις αποδόσεις των ομολόγων, η Carnival σημειώνει άνοδο 1,5%, με τις United Airlines και Citigroup να ενισχύονται κατά 1%. Η Exxon Mobil και η Occidental Petroleum οδηγούν τα κέρδη στον τομέα της ενέργειας καθώς το πετρέλαιο έχει ξεπεράσει τα 74 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street