Δημοψήφισμα για το δραστικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών δήλωσε σήμερα πως θα δρομολογήσει, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας, η επικεφαλής της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Η κυρία Λεπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, εξήγησε πως το δημοψήφισμα θα θέσει επί τάπητος την εφαρμογή σκληρών κριτηρίων για την είσοδο σε γαλλικό έδαφος και για την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας. Επίσης υποστήριξε πως οι Γάλλοι πολίτες θα έχουν κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε εργατικές κατοικίες, σε θέσεις εργασίας και σε επιδόματα του κράτους πρόνοιας.

Κοινώς το νέο καθεστώς θα αναδιαμορφώσει ριζικά το πλαίσιο που θα καλύπτει τους μετανάστες και τα δικαιώματα τους.

Σημειωτέον πως στη Γαλλία η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι σπάνια. Το τελευταίο δημοψήφισμα διεξήχθη το 2005, όταν το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει επί της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις εκλογές του 2017, όταν ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έλαβε πάνω από το 66% των ψήφων. Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού επιδιώξει, όχι μόνο να επαναλάβει την επιτυχία της, αλλά και να πάει ένα βήμα πιο πέρα… κερδίζοντας τον κ. Μακρόν, η απήχηση του οποίου έχει υποχωρήσει αισθητά.

Πραγματικά, οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης της ερχόμενης χρονιάς δείχνουν πως ο δεύτερος γύρος θα κριθεί μεταξύ Λεπέν και Μακρόν, αλλά ο νυν Πρόεδρος καταφέρνει να κρατά το προβάδισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας