Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – Γαλλίας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποκλειστική συνέντευξη από το Μουσείο του Λούβρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Νίκο Αλιάγα.

Το πρωί της Τρίτης οι ανακοινώσεις για την νέα στρατηγική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας και την απόκτηση των φρεγατών Belharra, επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας στο δείπνο με τον Εμανουέλ Μακρόν θα τεθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

«Θα έχω την ευκαιρία σήμερα το βράδυ να συναντηθώ και να συζητήσω εκτενώς με τον πρόεδρο Μακρόν και αύριο το πρωί θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα γίνουν στο Μέγαρο Ηλυσίων. Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος Γαλλίας» είπε και επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Για τα εξοπλιστικά είπε επίσης ότι «δεν θα μπω σε μια κούρσα εξοπλισμών» ωστόσο «χρειάζεται εκσυγχρονισμός», ενώ για τις εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο είπε ότι «δεν εξυπηρετούν κανέναν και αυτό το έχει αντιληφθεί η Τουρκία. Δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες εκτός από το Διεθνές Δίκαιο».

«Δεν γίνεται Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη χωρίς τη συμμετοχή των μελών» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έγιναν ευρω-τουρκικές. Δεν υπάρχει εθνική μοναξιά».

Για τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης είπε: «είχα κάνει μία πρόβλεψη ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και γιατί να μην έχουμε ένα ήσυχο φθινόπωρο και έναν ήσυχο χειμώνα». Και συμπλήρωσε ότι μόνο εργαλείο επίλυσης είναι το Διεθνές Δίκαιο και ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά ποια είναι τα όριά μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης