Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι αποτυπώνουν τις ανησυχίες τόσο για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων όσο και την επιφυλακτικότητα για την κινεζική ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6%, με τις τεχνολογικές μετοχές να μειώνονται κατά 2,1%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν κέρδη 1,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,03% στις 7.061 μονάδες, ο DAX χάνει 0,32% στις 15.524 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,87% στις 6.592 μονάδες.

Πάντως πέρα από το εύθραυστο διεθνές κλίμα, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις προεκτάσεις των γερμανικών εκλογών. Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κέρδισε το μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων με 25,7% με μικρή διαφορά, με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση να κερδίζουν το 24,1% των ψήφων.

Οι διαπραγματεύσεις συνασπισμού μεταξύ των κύριων κομμάτων και δύο μικρότερων ομολόγων τους, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών, είναι πιθανό να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες. Το SPD είχε απορρίψει προηγουμένως την επιλογή σχηματισμού ενός άλλου «μεγάλου συνασπισμού» με το CDU/CSU.

Στα μάκρο της ημέρας, το καταναλωτικό κλίμα τον Οκτώβριο στη Γερμανία ενισχύθηκε απροσδόκητα, σύμφωνα με τον δείκτη του ινστιτούτου GfK. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 0,3 μονάδες, από -1,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters για -1,6 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές