Πτωτικά κινούνται σήμερα τα futures στη Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να δείχνουν το… δρόμο, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων ασκεί πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 122 μονάδες, του S&P 500 κατά 32 μονάδες, ενώ η πτώση για τα futures του Nasdaq ξεπερνούν τις 216 μονάδες. Μάλιστα, προσυνεδριακά οι μετοχές όλων των μεγάλων τεχνολογικών ομίλων, όπως το Facebook, η Amazon, η Apple και η Alphabet, καταγράφουν σημαντικές απώλειες άνω του 1%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς συνεχίζει την γοργή του άνοδο, η οποία ξεκίνησε από τη συνεδρίαση της Fed και το σήμα για tapering την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει έως και στο 1,545%, κερδίζοντας πάνω από πέντε μονάδες βάσης, στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Ιούνιο. Συγκριτικά την περασμένη εβδομάδα, πριν τη συνεδρίαση της Τράπεζας, είχε πέσει έως και στο 1,29%, ενώ τον περασμένο μήνα είχε υποχωρήσει έως και στο 1,13%.

Αναφορικά με τη στρατηγική της Fed και το ζήτημα του πληθωρισμού, η αγορά θα έχει και πάλι σήμερα την ευκαιρία να ακούσει τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Στην αγορά των commodities, το συνεχιζόμενο ράλι του μαύρου χρυσού ωθεί ανοδικά και τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών. Θυμίζουμε πως από νωρίς η τιμή του Brent ξεπέρασε το όριο των 80 δολαρίων, στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2018 και με κέρδη που ξεπερνούν πλέον το 50% από τις αρχές της χρονιάς. Αντιστοίχως και το αμερικανικό WTI κινείται ανοδικά και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 76,07 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα πτωτικά κινείται ο χρυσός που χάνει 1% στα 1.734 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]