Στα επίπεδα των 870 μονάδων οδηγούν σήμερα οι πωλητές τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει όμως να είναι εγκλωβισμένο σε ένα περιβάλλον χαμηλών συναλλαγών και επιλεκτικών κινήσεων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,6%, με τον όγκο μάλιστα να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη τα 7 εκατ. τεμάχια.

Το διπλό μήνυμα

Η εικόνα της αγοράς πάντως εκπέμπει ένα διπλό μήνυμα. Η μία όψη είναι ότι οι κινήσεις που θα μπορούσαν να απορροφήσουν την προσφορά απουσιάζουν ή είναι επιλεκτικές ώστε ο γενικός δείκτης να μην απωλέσει τη ζώνη των 870 μονάδων.

Η άλλη όψη είναι ότι οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, όπως της Coca Cola, είναι αυτές που έχουν διαμορφώσει τη διακύμανση του γενικού δείκτη. Συνισταμένη αυτών είναι ότι η αγορά διολισθαίνει σε επίπεδα που είναι κοντά στα χαμηλά του Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε αυτό το μίγμα, οι ανησυχίες για τη συνεχή αύξηση του ενεργειακού κόστους στη χώρα επηρεάζει τις αγοραστικές δυνάμεις. Άλλωστε, το πρόβλημα της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δεν αναμένεται να λυθεί σύντομα ή τουλάχιστον όχι εωσότου φανεί το πόσο δύσκολο χειμώνα περάσει η Ευρώπη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι πιέσεις εστιάζουν σε Coca Cola και Τιτάν, με τις ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικό έδαφος είναι και η πλειονότητα των τίτλων, ειδικά οι ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες