Την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης οι τιμές των commodities και της ενέργειας θα είναι υψηλές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνει η ΗΑΕΕ είπε ότι «θα έχουμε και θα περιμένουμε υψηλές τιμές στην ενέργεια κατά τη μετάβαση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια και τις τεχνολογίες καθαρότερης μορφής ενέργειας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η βιομηχανία προβληματίζεται με το πακέτο των ρυθμίσεων Green Deal, Fit for 55 Package κλπ. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι το 2030 θα έχουμε χαμηλότερες τιμές και καθαρότερο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο».

Ο κ. Σιάμισιης σημείωσε επίσης πως «αν αυτά τα μέτρα είχαν ληφθεί 10 χρόνια νωρίτερα δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Και για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις αλλαγές που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σχέδιο ενεργειακού μετασχηματισμού των ΕΛ.ΠΕ σημειώνοντας πως «ένας από τους πυλώνες των αλλαγών είναι να κάνουμε τα διυλιστήρια και τα προϊόντα πετρελαιοειδών πιο φιλικά στο περιβάλλον με τη χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής, όπως το μπλε υδρογόνο».

Ο κ. Σιάμισιης υπενθύμισε επίσης πως πάνω από το 50% των επενδύσεων του ομίλου στην προσεχή δεκαετία θα αφορά σε ΑΠΕ και καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής – Ολοκληρώνεται το 2021 η πόντιση των οπτικών ινών
Ενέργεια |

Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Ολοκληρώνεται το 2021 η πόντιση των οπτικών ινών

Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσει και η πόντιση του πρώτου τμήματος του ενός από τα δύο υποβρύχια καλώδια συνεχούς τάσης της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την Αττική.

Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ – Οι «βολές» φον ντερ Λάιεν κατά Ρωσίας
Διεθνή |

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ - Τι είπε η φον ντερ Λάιεν για την Gazprom

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο για να συζητήσουν σχετικά με την COVID-19, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις τιμές της ενέργειας, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις

Μητσοτάκης – Παραμένει ο στόχος για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων
Ενέργεια |

Μητσοτάκης: Παραμένει ο στόχος για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2019. Σκοπεύουμε να παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι επί του παρόντος βιώνουμε σημαντική αναστάτωση στην αγορά φυσικού αερίου» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

ΣΕΕΠΕ – Φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το φυσικό αέριο
Ενέργεια |

Φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το φυσικό αέριο

Με χαμηλότερη 2% τιμή διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με το φυσικό αέριο. Η ενεργειακή κρίση ανέτρεψε τα δεδομένα. Επίδομα θέρμανσης σε όλους χωρίς κριτήρια ζητά ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών