Την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης οι τιμές των commodities και της ενέργειας θα είναι υψηλές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνει η ΗΑΕΕ είπε ότι «θα έχουμε και θα περιμένουμε υψηλές τιμές στην ενέργεια κατά τη μετάβαση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια και τις τεχνολογίες καθαρότερης μορφής ενέργειας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η βιομηχανία προβληματίζεται με το πακέτο των ρυθμίσεων Green Deal, Fit for 55 Package κλπ. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι το 2030 θα έχουμε χαμηλότερες τιμές και καθαρότερο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο».

Ο κ. Σιάμισιης σημείωσε επίσης πως «αν αυτά τα μέτρα είχαν ληφθεί 10 χρόνια νωρίτερα δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Και για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις αλλαγές που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σχέδιο ενεργειακού μετασχηματισμού των ΕΛ.ΠΕ σημειώνοντας πως «ένας από τους πυλώνες των αλλαγών είναι να κάνουμε τα διυλιστήρια και τα προϊόντα πετρελαιοειδών πιο φιλικά στο περιβάλλον με τη χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής, όπως το μπλε υδρογόνο».

Ο κ. Σιάμισιης υπενθύμισε επίσης πως πάνω από το 50% των επενδύσεων του ομίλου στην προσεχή δεκαετία θα αφορά σε ΑΠΕ και καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια