Η πρώτη δημοπρασία για εγκατάσταση μπαταριών (συστήματα αποθήκευσης ενέργειας), ύψους 200 εκατ. ευρώ, θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης.

Έως τα μέσα της χρονιάς εξάλλου θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας παράλληλα με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης ο κ. Σκρέκας τόνισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι επέτρεψε την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ευρώ από το κόστος παραγωγής ενέργειας καθώς το κόστος παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη είναι σήμερα 4-5 φορές υψηλότερο σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και 3 φορές υψηλότερο από τα αιολικά.

Στο ίδιο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης έκανε την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης οι τιμές των commodities και της ενέργειας θα είναι υψηλές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

«Η αύξηση των τιμών που βλέπουμε τώρα δεν θα είναι η τελευταία πρόκληση που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε. Η ταχύτητα παίζει ρόλο, αν είχαμε κάνει βήματα πριν 10 χρόνια, δεν θα είχαμε σήμερα αυτές τις τιμές», ανέφερε ο κ. Σιάμισιης και πρόσθεσε: «Αναμένουμε υψηλότερες τιμές στα commodities αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη της καινοτομίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών. Σε 20-30 χρόνια θα έχουμε πιο καθαρό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο και χαμηλότερες τιμές», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης