Προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από το άκρως αρνητικό διεθνές κλίμα κάνουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, χωρίς όμως να χάνουν από τη εστίασή τους τις αναταράξεις που προκαλούν οι μετατοπίσεις κεφαλαίων σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ομόλογα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου διορθώνουν κατά 0,8%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,62% στις 7.071 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,82% στις 15.372 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,99% στις 6.571 μονάδες.

Οι ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν στενά το κλίμα στις ΗΠΑ και ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, με τις αποδόσεις των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων να φτάνουν το 1,567%. Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων βλάπτει ειδικά τους τίτλους που συνδέονται με την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών μετοχών, επειδή μειώνουν τη σχετική αξία των μελλοντικών κερδών.

Η προσοχή της ευρωπαϊκής αγοράς θα είναι επίσης στις κεντρικές τράπεζες σήμερα, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, θα μιλήσουν στο φόρουμ της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές