Να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 860 μονάδες επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς βέβαια να λείπουν οι αναταράξεις από τις κινήσεις των επιφυλακτικών με τις αντοχές των επιπέδων. Και οι επιφυλάξεις αυτές συνδέονται άμεσα με το εύθραυστο διεθνές κλίμα, το οποίο όπως φάνηκε ήταν ένας εκ των βασικών μοχλών της πτώσης του Σεπτεμβρίου για το ΧΑ.

Αφού «περιηγήθηκε» μεταξύ 854 και 863 μονάδων, ο γενικός δείκτης πλέον σταθεροποιείται πάνω από τις 860 μονάδες, με ικανοποιητικό μάλιστα τζίρο που προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Οι στηρίξεις μάλιστα που βρίσκει είναι σε τίτλους που βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες με ελκυστικά σημεία εισόδου.

Ωστόσο, τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι μοιρασμένα, ενώ σε όλο το μήκος του ταμπλό υπέρ των πωλητών, εικόνα που συντηρεί την επιφυλακτικότητα των αγοραστών. Άλλωστε, το διεθνές κλίμα παραμένει ευμετάβλητο και οι επενδυτές σταθερά προσανατολισμένοι στις προθέσεις των μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών για τον έλεγχο του πληθωρισμού, μια γεύση τω οποίων αναμένεται να λάβουν σήμερα από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής στο φόρουμ της ΕΚΤ.

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, ο Μυτιληναίος με το +2,54% που καταγράφει, αλλά και τα σημαντικά, άνω του 1%, κέρδη σε ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola στηρίζουν την αγορά. Στον αντίποδα, ο τραπεζικός κλάδος προβληματίζει, όπως και η μετοχή της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες