Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ

Πτώση για τον Γενικό Δείκτη και την πλειονότητα των μετοχών

Αδύναμο να αντιδράσει το ΧΑ

Προσπάθεια να κρατήσει τις 860 μονάδες κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά με το κλίμα να είναι εύθραυστο με τις στηρίξεις από την ευρωπαϊκή ανάκαμψη «μετρημένες». Τεχνικά μάλιστα και ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε ένα πτωτικό κανάλι που οι στηρίξεις πριν από τις 850 μονάδες απουσιάζουν.

Αν και ο γενικός δείκτης σήμερα βρέθηκε έως και το +0,45%, αυτήν την ώρα είναι στο -0,56% και στις 855 μονάδες, με την πλειονότητα των τίτλων του να είναι σε αρνητικό έδαφος. Η περαιτέρω διολίσθηση επομένως στις κοντινές, αλλά και κρίσιμες, στηρίξεις των 850 μονάδες θεωρείται το σενάριο που έχει και τις συντριπτικές πιθανότητες, όταν μάλιστα και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι αρνητικό.

Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομία έχει βρει τον ρυθμό της, οι τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις και οι εισηγμένες εμφανίζουν πολύ καλά αποτελέσματα. Και παρά το μείγμα αυτό, ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ο πιο δύσκολος μήνας, με τις απώλειες να αγγίζουν το 7%.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει απώλειες 2,27%, με τις Βιοχάλκο, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Σε αρνητικά εδάφη και η πλειονότητα των τίτλων, ειδικά οι τράπεζες, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος.

OT Originals

Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο