Είκοσι ένας νυν και πρώην υπάλληλοι της εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ισχυρίζονται ότι η διαστημική εταιρεία είναι ένας «τοξικός» χώρος εργασίας, σύμφωνα με ένα αναφορά τους που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Με επικεφαλής την πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας των εργαζομένων Αλεξάνδρα Άμπραμς, η αναφορά ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ωθεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν αυστηρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας, καταπνίγει την εσωτερική ανατροφοδότηση, αγνοεί τις ανησυχίες για την ασφάλεια και δημιουργεί ένα σεξιστικό περιβάλλον για τις γυναίκες.

Έδωσε επίσης παραδείγματα φερόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Έχω απομακρυνθεί αρκετά από αυτό και δεν φοβάμαι αρκετά ώστε να μπορούν πλέον να με φιμώσουν», είπε η Άμπραμς σε συνέντευξή της στο CBS.

Η αναφορά δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στον ιστότοπο Lioness. Υπογράφηκε από την Άμπραμ και επικυρώθηκε από 20 άλλους σημερινούς και πρώην υπαλλήλους των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρονταν.

Απαντώντας στο CNBC, η αντιπρόεδρος επικοινωνίας της Blue Origin, Λίντα Μιλς είπε ότι η Άμπραμς «απολύθηκε για συγκεκριμένου λόγους» το 2019 «μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για θέματα που αφορούν ομοσπονδιακούς κανονισμούς ελέγχου των εξαγωγών».

«Η Blue Origin δεν έχει καμία ανοχή σε διακρίσεις ή παρενόχληση οποιουδήποτε είδους», πρόσθεσε η Μίλς, τονίζοντας: «Παρέχουμε πολυάριθμους δρόμους για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένης μιας ανώνυμης τηλεφωνικής γραμμής 24/7, και θα διερευνήσουμε άμεσα τυχόν νέους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η Άμπραμς αναγνώρισε στη συνέντευξή του στο CBS ότι απολύθηκε από την Blue Origin. Είπε στο «CBS Mornings» ότι «σοκαρίστηκε» όταν απολύθηκε, αλλά ο διευθυντής της είπε ότι «ο Μπομπ και εγώ δεν μπορούμε να σε εμπιστευόμαστε πια», αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο Μπομπ Σμιθ.

Στην αναφορά τονίζεται ότι «το φυλετικό χάσμα του εργατικού δυναμικού είναι σύνηθες στη διαστημική βιομηχανία», προστίθεται ωστόσο, ότι στη Blue Origin υπάρχει έντονος σεξισμός.

Μάλιστα, αναφερόμενη σε παραδείγματα είπε ότι ένα πρώην στέλεχος φέρεται να ταπεινώνει τις γυναίκες, «αποκαλώντας τις« κοριτσάκι »,« κούκλα »ή« γλυκιά μου »και ρωτώντας για την προσωπική τους ζωή.

Η εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας «έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία» «πολλών» ανθρώπων, ισχυρίστηκαν οι νυν και πρώην υπάλληλοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή