Τα φώτα στο ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα» ετοιμάζονται να ανάψουν ξανά από το πρώτο τρίμηνο του 2022 και η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί όχι μόνο το θρυλικό εστιατόριο, αλλά και ένα νέο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο ON Residence στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, που αναβιώνει το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», αποτελεί ένα κοινό project του Ομίλου Tor Hotel Group, που συνδέεται άρρηκτα με τον χώρο της φιλοξενίας από το 1925και της Grivalia Hospitality. Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

«Το ‘Όλυμπος Νάουσα» επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το όραμά μας να αναβιώσουμε το ιστορικό εστιατόριο, αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί με την οικογένεια Τορνιβούκα ένα ξενοδοχειακό προορισμό απαράμιλλης ομορφιάς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ολοκληρώνεται. Η Grivalia Hospitality αυτήν τη στιγμή υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των €500 εκατ. το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στη διεθνή αρένα ποιοτικού τουρισμού», δηλώνει σχετικά ο Γιώργος Χρυσικός, CEO της Grivalia.

Για τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, CEO του Tor Hotel Group, το ΟΝ Residence αποτελεί ένα κομβικό έργο για την εταιρεία αλλά και την ίδια τη Θεσσαλονίκη. “Μετά τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας του Μεντιτερανέ λόγω του σεισμού το 1978, το όνειρό μου ήταν πάντα να μπορέσω να επιστρέψω στην παραλία με ένα πρότζεκτ που να διαθέτει τη δυναμική που είχε το θρυλικό ξενοδοχείου που είχε ιδρύσει ο συνονόματος παππούς μου το 1925. Όταν λοιπόν βγήκε σε δημοπρασία το ακίνητο του Όλυμπος Νάουσα, το οποίο ήταν και συνδεδεμένο με το Μεντιτερανέ λόγω της άμεσης γειτνίασής τους αλλά και της παρόμοιας ιστορίας τους, θεώρησα ότι είναι μια ευκαιρία, αλλά και χρέος της οικογένειάς μας προς την πόλη, να επαναφέρουμε το ιστορικό εστιατόριο, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών που θα έπιανε το νήμα της πολυτελούς φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη από εκεί που το αφήσαμε μετά το κλείσιμο του Μεντιτερανέ. Η σύμπραξη της Tor Hotel Group με τη Grivalia Hospitality μας επίτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο.”, αναφέρει.

Το ON Residence θα διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, το κεντρικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» στο ισόγειο μαζί με μια εσωτερική αυλή, το cocktail μπαρ Tiger Loop, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο mezzanine ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο που στεγάζει το ON Residence βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και χτίστηκε το 1926. Aποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό. Το σημαντικό παρελθόν του κτιρίου έδωσε ουσιαστικά τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στους αρχιτέκτονες, την Divercity και τον Δημήτρη Θωμόπουλο που δούλεψαν από κοινού για το έργο.

Η διατήρηση της όψης και τα διακοσμητικά στοιχεία του κτιρίου, που αναπαράχθηκαν και συντηρήθηκαν με τις υποδείξεις του ΥΠΠΟΑ, ήταν από τα βασικά στοιχεία της προσέγγισης τους project.

Οι αρχιτέκτονες Νικηφορίδης και Cuomo ανέλαβαν την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ το γραφείο του Νίκου Φλετορίδη την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Το interior design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn. Η ρεσεψιόν σχεδιάστηκε με έμπνευση από τη δεκαετία του ’50.

Τέλος το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου διατηρεί το θρυλικό όνομα Όλυμπος Νάουσα, ενώ την κουζίνα επιμελείται ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός