Ακριβές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την καταβολή της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας», ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με επιστολή της προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού.

Η ΠΟΞ υπογραμμίζει ότι ενώ τουριστική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της,  χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

«Χωρίς βοήθεια αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών. Είναι απόλυτη ανάγκη τα σχετικά ποσά να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Η επιστολή

Προς
κο Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κο Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κο Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κοινοποίηση
κο Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού

Κύριοι Υπουργοί,

Η δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» συνδέθηκε από την αρχή, κατά την εξαγγελία της, με την επανεκκίνηση του τουρισμού. Στόχος της ήταν να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας τους, μετά από 16 μήνες που έμειναν επί της ουσίας κλειστές και χωρίς έσοδα.

Σήμερα πλησιάζουμε στη λήξη της τουριστικής περιόδου και ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε «κεφάλαιο ακινησίας». Αντιλαμβανόμαστε τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά υπήρξαν λόγω των οικονομικών στοιχείων του έτους 2020 που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης και τα οποία συνδέονταν άμεσα με τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων.

Ωστόσο βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες. Χωρίς βοήθεια αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών. Είναι απόλυτη ανάγκη τα σχετικά ποσά να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δώσετε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της ανωτέρω ενίσχυσης προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν το σχετικό προγραμματισμό τους.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός