Ο τροπικός κυκλώνας Σαχίν πλήττει το Ομάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν ήδη τη ζωή τους. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ καθυστέρηση παρουσιάζουν οι πτήσεις, από και προς την πρωτεύουσα Μουσκάτ.

Ένα παιδί το οποίο είχε παρασυρθεί από τα νερά εντοπίστηκε νεκρό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ ένα άλλο άτομο αγνοείται.

Δύο νεκροί

Δύο Ασιάτες εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε ένας λόφος στην περιοχή όπου κατοικούσαν σε βιομηχανική ζώνη, ως συνέπεια της επέλασης του κυκλώνα, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Μουσκάτ, ενώ συνοδεύεται από ανέμους με ταχύτητες πλέον των 120 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, εκτάκτων αναγκών, αλλά και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Το κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να πλήξει χερσαίες περιοχές, αργά το απόγευμα, αλλά και το βράδυ, με πολύ ισχυρούς ανέμους, αλλά καταρρακτώδεις βροχές, ενώ τα εξωτερικά περιμετρικά χαρακτηριστικά του αναφερόμενου καιρικού συστήματος, γίνονται ήδη αισθητά στην περιοχή.

Διακοπή ηλεκτροδότησης

Η εθνική επιτροπή για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα διακοπεί στην περιοχή αλ Κουρμ, που βρίσκεται στα ανατολικά της πρωτεύουσας, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Οι περισσότεροι από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων του Ομάν που ζουν στην πρωτεύουσα Μουσκάτ ή γύρω από αυτό.

Εκτακτες μετακινήσεις

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα είναι ανοιχτοί μόνο για τα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και για μετακινήσεις που γίνονται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, μέχρι να περάσει ο αναφερόμενος κυκλώνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, με τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιούν περιπολίες κοντά στις ακτές, αλλά και στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας