Έχουμε όλοι δει πολλούς τούρκους πολίτες να παραπονιούνται στα κανάλια για την ακρίβεια των τροφίμων και την καλπάζουσα πενία, συχνά διαμαρτυρόμενοι  για την τιμή του ψωμιού. Τώρα, μια αναδημοσιευμένη συνέντευξη της Εμινέ Ερντογάν, προκάλεσε την οργή Τούρκων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εξαπολύουν μύδρους ενάντια στον πολυτελή τρόπο ζωής της πρώτης κυρίας της Τουρκίας.

«Αποξηραμένα μάνγκο για να διατηρηθούν περισσότερο», γράφει ο τίτλος στη συνέντευξη της κ. Ερντογάν στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.

Η ίδια η συνέντευξη τιτλοφορείται «Η απλή ζωή στις κουζίνες του παλατιού».

«Η Εμινέ Ερντογάν είπε στους πολίτες να φτιάξουν ξύδι από φλούδες μήλου και να περιορίσουν το μέγεθος των μερίδων για την καταπολέμηση των απορριμμάτων, ενώ οι δαπάνες για την κουζίνα του παλατιού αυξήθηκαν κατά 80 % το 2020 σε 5,4 εκατομμύρια λίρες (600.000 δολάρια)», είπε ένας χρήστης στο Twitter.

«Αποξηράνατε τα μάνγκο σας για να τα διατηρήσετε περισσότερο, δηλαδή αν μπορείτε να αγοράσετε μάνγκο», είπε ένας άλλος χρήστης.

«Δεν έχω τόσο απλή ζωή ώστε να αποξηραίνω μάνγκο. Είμαι συνεχώς σε δράση, ψάχνω για πωλήσεις, φτηνές αγορές», είπε ένας άλλος.

Τα τροπικά φρούτα είναι μια πρόσφατη προσθήκη στις τουρκικές κουζίνες και συχνά είναι πολύ ακριβά.

«Είμαι 60 ετών. Δεν ξέρω τη γεύση έχει ένα μάνγκο ή πώς να το φάω. Αμφιβάλλω ότι το 99 τοις εκατό του έθνους ξέρει τι είναι, πόσο μάλλον να έχει φάει ένα», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μαχμούτ Τανάλ.

«Οι άνθρωποι κάνουν ουρά για κρεμμύδια και πατάτες, αν τους πείτε να αποξηράνουν μάνγκο, θα σκάσει ο γλόμπος», είπε ένας άλλος χρήστης, αναφερόμενος στον λαμπτήρα που χρησιμοποιείται στο λογότυπο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 16 % της αξίας της φέτος και από τα 84 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας, περίπου 30 εκατομμύρια ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2020, σύμφωνα με έκθεση του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP).

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε αρχικά το 2015. Στη συνέντευξη, η Εμινέ Ερντογάν μιλά ενάντια στη σπατάλη τροφίμων και τη χρήση φυτοφαρμάκων και ενθαρρύνει τις φυσικές μεθόδους θεραπείας πριν από τη φαρμακευτική αγωγή. Η συμβουλή για την αποξήρανση του μάνγκο φαίνεται να απευθύνεται στην πρώτη κυρία του Μάλι της Δυτικής Αφρικής, για τη βελτίωση της εξαγωγικής αξίας του φρούτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή